De praktijk is gesloten voor fysieke consulten, dus binnen de 1 1/2 meter afstand, vanwege overheidsmaatregelen tot en met tenminste 9 februari 2021.
Tijdens de Lockdown kunnen online of telefonische consulten van maximaal een half uur gegeven worden.

U kunt hiervoor een afspraak inplannen.
De kosten hiervan zijn € 40,= en worden veelal vergoed door de zorgverzekeraars die Alternatieve Geneeswijzen vergoeden. Informeer naar de mogelijkheden hierover.

Verder is het wel mogelijk om consulten in de praktijk in te plannen wanneer de afstand van tenminste 1 1/2 meter afstand gewaarborgd kan worden. Hierbij moet u denken aan een Coaching consult, waarbij ik veelal gebruik maak van Familieopstellingen.

Rijksoverheid heeft wat betreft het werken voor alternatief/complementair therapeuten onderstaande medegedeeld en is terug te vinden op de website van mijn beroepsvereniging:  https://www.gatgeschillen.nl/alternatieve-niet-contactberoepen-mogen-doorwerken/

‘Het is niet verboden om als alternatief / complementair therapeut niet-contactberoepen uit te oefenen. De definitie van een contactberoep is: ‘een beroep waarbij het niet mogelijk is ten minste een veilige afstand te houden tot een klant of patiënt’. Op basis daarvan is er geen sprake van een verbod, voor bijvoorbeeld een coach. Daarnaast is het ook geen publieke plaats (die moeten in principe dicht), maar een zorglocatie. Dit blijkt uit de (brede) definitie van ‘zorg’ uit artikel 1 van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) die hiervoor gehanteerd wordt. Onder deze definitie valt ook alternatieve zorg.

Concluderend: Voor niet-contactberoepen die vallen onder de definitie van zorg zoals genoemd in artikel 1 van de Wkkgz, geldt er geen verbod. Hierbij geldt overigens alsnog de zeer nadrukkelijke oproep om dit zoveel mogelijk te beperken en het (bijvoorbeeld) vanuit huis te organiseren. Voor contactberoepen, waarbij afstand houden niet gegarandeerd kan worden, geldt wel een verbod behalve de uitzonderingen zoals genoemd op rijksoverheid

GAT concludeert dat praktijken waarin de 1.5 meter afstand kan worden gegarandeerd (en waar duidelijk geen sprake is van fysiek contact) geopend mogen zijn van de overheid.

 

Corona-Protocol Natuurgeneeskundige Praktijken per 1-1-2021:

  • Vanaf 1 december 2020 geldt een mondkapjesplicht in mijn praktijk, zowel voor de therapeut als de cliënt. Mocht u daar ernstig bezwaar tegen hebben of geen mondkapje kunnen dragen, wilt u dat dan vooraf aangeven? Dus niet tijdens het consult, zodat we dat samen kunnen bespreken, voordat u naar de praktijk komt.
  • Ik plan mijn afspraken zo in dat u niet hoeft te wachten in de wachtruimte.
  • Kom precies op tijd, dus ook niet te vroeg.
   Ik plan mijn afspraken ruim in om tussendoor verplichte items, zoals deurklinken, behandeltafel, meetattributen, toilet, e.d. schoon te maken.
   Deze tijd heb ik dus ook echt nodig en u kunt geen gebruik maken van de wachtruimte, dus als u te vroeg bent wacht buiten of in de auto.
   Wij stoppen dan ook op tijd en lopen niet uit.
  • Bij de begroeting of het afscheid geven we geen handen of hebben we ander fysiek contact.
  • Het toilet zo min mogelijk gebruiken, maar is natuurlijk niet verboden.
  • Kom alleen. Voor ouders met kinderen onder de 15 jaar geldt: 1 ouder per kind.
  • Er wordt geen koffie, thee of water geschonken, omdat de mondkapjes onder geen beding af mogen.
  • Neem zo min mogelijk spullen mee en stop losse spullen, die noodzakelijk zijn, weg in uw tas of jaszak.
  • Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep.
   Ik verzoek u uw handen te wassen of te reinigen met desinfecterende gel bij.
  • Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt. Raakt u zo min mogelijk aan in de praktijk.
  • Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand.
  • Indien u zich angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of video-consult ook mogelijk. Ik houd dan op afstand ‘een vinger aan de pols’ en geef u instructies of oefeningen. Deze consulten worden conform de eisen van de meeste zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in uw totaalaantal vergoedingen.
  • Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (Triage) waardoor ik weet of behandelen veilig kan en zelfs vlak voor de daadwerkelijke afspraak doe ik dit om te checken of er iets is veranderd.
   Deze vragenlijst heb ik bijgevoegd. Wilt u deze lijst invullen en retourneren vóór de behandeling, zodat ik zeker weet dat we mogen behandelen. U mag de lijst als u kunt printen en inscannen alvast ondertekenen, maar ik kan dat ook voor u doen ter plaatse. Wel dienen dan wel alle vragen met ‘nee’ beantwoord te zijn. Is er 1 vraag die met ‘Ja’ beantwoord wordt, dan graag vooraf telefonisch overleg of per e-mail.
  • Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. U wordt geacht uw afspraak dan te annuleren of contact met me op te nemen voor overleg.

   

   

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow buttonLinkedin