Meditatietraining ‘Energie in Beweging’

 

Een goed gevoel wat je hebt, raak je zeker kwijt.

Een goed gevoel dat je bent, daar doe je je hele leven mee.

 

Wat is meditatie?

Over meditatie bestaat heel wat verwarring. Meditatie in zijn zuiverste vorm is met de ogen dicht stilzitten en proberen in het lichaam en geest onbeweeglijk te zijn. Dit valt niet mee als je daarmee begint. De hersenen zitten ons het meest in de weg. De hersenen zijn gemaakt om dingen te onthouden of te berekenen, maar ze produceren ook gedachten en dat gaat in een enorm hoog tempo. Het is een constante stroom van gedachten in uw hoofd. Veel mensen hebben zelfs de neiging zich te identificeren met deze gedachtestroom.
“Je bent wat je denkt” is niet voor niets een bekende uitspraak. De hersenen zijn slechts een onderdeel van ons lichaam, net als bijvoorbeeld de spijsvertering, Maar waarom kiezen we juist de hersenen uit tot meest belangrijke orgaan? We identificeren ons er zelfs mee, maar dat doen we toch ook niet met onze maag?

Wat we met mediteren willen bereiken is de stroom van gedachten te kalmeren of stil te leggen.

Als we de gedachten vergelijken met witte wolkjes, die voorbij trekken aan de mooie blauwe hemel. Dan is wat we willen bereiken, door middel van meditatie, dat we bij de mooie blauwe hemel zelf komen waar alle wolkjes verdwenen zijn. Dat is heerlijk vertoeven. De ‘ruis op de lijn’ is verdwenen. Je kunt helderder denken dan ooit, maar het wordt niet meer vertroebeld door allerlei ‘onbenulligheden’.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat meditatie uitgroeit van een kwartiertje per dag naar een permanente staat van bewustzijn.

Deze meditatievorm is overal toepasbaar, daar hoef je niet voor in de lotushouding of op een meditatiekussentje te gaan zitten. Je kunt hem overal doen, tijdens je werk, tijdens een wandeling, tijdens het huishouden, net voor een sollicitatie of examen of zelfs tijdens. Het zorgt ervoor dat je energie blijft stromen in lastige situaties en geen blokkades worden achteraf. Het verbetert je gezondheid, maar ook je geestelijk welzijn. Het leven wordt een stuk makkelijker en lichter.

Een monnik vroeg aan zijn leraar hoe hij het beste kon mediteren.
Het antwoord was: “Liggend, zittend, staand en lopend, dus eigenlijk altijd”.

Deze permanente staat van meditatie is het uiteindelijke doel van deze cursus. Dit bereik je niet in één dag, dus we gaan daar grondig mee aan de slag. Iedere cursusdag is bijzonder, want het is erg leuk om de oefeningen te doen en jezelf als ‘studieobject’ te bekijken. Hoe meer je oefent, hoe verder je zult komen in meditatie, maar het minste wat je kunt overhouden aan de cursusdagen is een fijn gevoel.

Het bewustzijnsproces zal je leven in positieve zin, maar ook blijvend veranderen.
Er is geen weg terug.
Alsof je dit ooit nog zou willen…..!

Het effect van deze meditatievorm op de gezondheid:

Door toepassing van de meditatietechnieken van ‘Energie in Beweging’ verbetert onze gezondheid aanzienlijk. De ademhaling wordt dieper en minder oppervlakkig, waardoor je meer zuurstof op kunt nemen in je bloed, je organen beter van bloed worden voorzien en je lichaamsfuncties hierdoor verbeteren, de bloeddruk normaliseert en het immuunsysteem wordt versterkt.

Ook kun je je energiehuishouding zelf gaan sturen door het gebruik van de in de training geleerde oefeningen. Zo kun je bepaalde lichaamsfuncties of energieën stimuleren of  juist ‘afremmen’. Je kunt op deze manier onder andere gemakkelijker afvallen door de stofwisseling te verhogen, verslavingen beter onder controle krijgen of geheel stoppen, stress voorkomen, ‘chronische’ vermoeidheid stopzetten, het zelfgenezend vermogen van het lichaam verbeteren, het verouderingsproces afremmen, de doorbloeding verbeteren, waardoor de conditie van huid en haar verbetert. Je kunt de conditie van je lichaam ermee optimaliseren.

Energieblokkades:

Als je je energie vrijelijk wilt laten stromen, zul je te allen tijde blokkades tegenkomen die voorkomen dat de energie goed kan doorstromen. Deze blokkades zijn vaak ‘geparkeerde’ emoties. Schrik hier niet van, want in de energetische meditatie training leer je  juist beter omgaan met deze emoties. Het is onmogelijk om diep in meditatie te gaan en deze emotionele blokkades te negeren. Als je dus niet zou willen kijken naar deze blokkades, kun je maar mediteren tot een bepaald niveau. Je zult wel een ontspanning ervaren en je gedachten kun je misschien wel wat tot rust laten komen, maar daar blijft het dan ook wel bij. Dit is vaak ook de reden waarom mensen mediteren lastig vinden en het snel opgeven.

Door toepassing van de meditatietechnieken van ‘Energie in Beweging’ leer je juist gemakkelijker om te gaan met emoties.

Emoties zijn primair energieën die voelbaar en zelfs meetbaar zijn. Emoties horen bij het leven, ze zijn als het ware ‘de kleuren van het leven’. Het wordt pas een probleem als die emoties blijven hangen, met u aan de haal gaan, uw functioneren beïnvloeden en blokkades veroorzaken, die zich uiteindelijk in het fysieke lichaam zullen manifesteren in de vorm van pijn of ziekte. Door de energie, die bij deze emoties hoort, in beweging te brengen kunnen de emoties ook weer wegvloeien. Zodra de energie stagneert blijf je last houden van de bijbehorende emotie. In deze meditatietraining leren we allerlei ‘trucjes’ om de energie beter te laten doorstromen. Dit zal het leven een stuk gemakkelijker en aangenamer maken. Eigenlijk kun je héél veel bereiken door het dagelijks toepassen van de meditatietechnieken van ‘Energie in Beweging’.

De workshop wordt gegeven door Kitty Hamelijnck.

De locatie:

De workshop wordt gegeven op een fantastische en exclusieve locatie, namelijk De nieuwe veenmolen in Den Haag.

Daar zullen wij 5 dagen lang culinair verwend worden.
Dus niet alleen de spirituele mens komt aan bod, maar ook de aardse mens.
Voor beiden wordt dit een feestje!

We hebben de molen voor onszelf en mogen voor de meditatieoefeningen gebruik maken van de fantastische tuin en ook daarbuiten is het een prachtige omgeving voor onze meditatie-oefeningen.
We krijgen een rondleiding in de molen met zijn honderden jaren oude historie:

Historie van de nieuwe veenmolen.

Data:

12 t/m 16 april 2021 van 10.00 tot 17.00 uur

Kosten

De kosten voor deze cursus:  € 900,=  exclusief  21 % BTW.
Dit is inclusief de syllabus en het werkschrift.
De hele week wordt volledig verzorgd qua eten en drinken.

Aanmelding:

In verband met reservering van de molen inschrijven vóór 25 maart 2021 via onderstaand formulier.

Annuleren is daarna ook niet meer kosteloos mogelijk.
Zie Algemene Voorwaarden.

Ook is het mogelijk deze module te volgen op de gebruikelijke leslocatie aan de Hooglandstraat 117 te Rotterdam van 28 juni t/m 2 juli 2021.
Dan is de module een stuk goedkoper en betaal je € 550,= exclusief 21 % BTW.

Inschrijfformulier Meditatietraining ‘Energie in Beweging’

Achternaam:*

Voorletters:*

Voornaam:*

Adres:*

Postcode:*

Woonplaats:*

telefoon:

email:

Ik betaal:
 ineens in termijnen

Ik verklaar akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van Gopala Natuurgeneeskunde.

Opmerkingen:

 

Wat oud-cursisten over deze cursus te zeggen hadden:

Ik heb de meditatiecursus gedaan en het overtrof mijn verwachtingen. Voor mij viel er zoveel op zijn plaats, met name de aandacht voor het lichaam en anders kijken naar het denken tijdens het mediteren. Zowel de cursus als de behandelingen bij Kitty hebben mij een weldaad aan kennis gegeven. Ik vertrek bij haar altijd met heel veel energie en vrij van pijnen en blokkades.
Kitty, het verbaasde mij iedere keer om te zien hoe jij als professional de groep tijdens de cursus door vastzittende emoties en blokkades heen trok. Je haalde alles uit de kast, o.a. familieoopstellingen en meditatie, zoals ik die nog nooit heb ervaren. Dit doe je met zoveel inzet, warmte, passie en liefde.
Kitty, bedankt voor je gastvrijheid, de mooie inzichten en de leerzame momenten.
Liefs,
Margôt

Ik vond dit een supercursus, veel oefeningen en meditaties. De oefeningen voor buiten, doe ik nu, na wat is het, 2 of 3 jaar of zo nog steeds. Ze zijn een deel van mijn dagelijks leven geworden. Ik ben meditatie anders gaan toepassen, wat heeft het voor zin om overdag te stressen en ’s avonds te mediteren om tot rust te komen, terwijl je overdag technieken kan toepassen om niet of minder te stressen. Het mediteren op zich krijgt een heel andere invulling, heel leerzaam. Bij deze cursus word je ook bewuster hoe je je ‘denken’ je leven laat beheersen en bepalen. Hoe je je eigen gevangenis creëert, jezelf behoorlijk in de weg kan zitten, vaak zie je geen uitweg en blijf je in cirkels ronddraaien. Dit was een eye opener voor me. Ik ben anders gaan kijken naar mijn manier van denken en ik voel me veel vrijer dan voorheen. Ik zie wanneer mijn ‘mind’ op hol gaat en kan nu bepalen het niet te volgen en een ander weg te kiezen. Het is niet altijd even makkelijk, maar ik weet nu dat ik een keuze heb! Ik ben geen ‘slachtoffer’ van mijn denken meer. Het is iedere keer opnieuw de keuze maken en blijven aanhouden, het verandert  wel degelijk de kwaliteit van je leven. Ook je emoties worden onder de loep genomen. Je leert je emoties toe te laten, het is ook een kwestie van in hoeverre je zelf de emotie toelaat en ze niet omzeilt of opkropt. Ik voelde me gesteund en veilig in de groep, waardoor ik steeds verder de confrontatie met mezelf aandurfde. Een ding is zeker, de angst en de weerstand voor de emoties zijn vele malen groter dan de emoties zelf. Het voelt een beetje eng aan, maar als je de confrontatie aangaat, word je handiger en wijzer van en leer je beter omgaan met je emoties. Wat me verraste was dat ik, 2 of 3 kilo afviel tijdens deze cursus. Ik had het gevoel dat ik onnodige  psychologische ballast heb losgelaten, blijkbaar was niet alleen maar psychologisch.
Miraida

De cursussen verschaffen niet alleen persoonlijke inzichten, maar je treft er ook altijd mensen die bereid zijn je vooruit te helpen.
Mirjam

De meditatiecursus is een verhelderende blik naar anderen en naar jezelf toe. Je hebt vele mogelijkheden die je kunnen verder brengen. Daar kies je zelf voor. Het zijn leuke opdrachten en telkens weer een groot avontuur. Ook de mensen in de groep zie je zachtjes veranderen en jezelf ook, het is zeker een positieve ervaring.
Lenie W.

 

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow buttonLinkedin