Homeopathie en SiVAS-methodiek

De homeopathie maakt gebruik van het zelfgenezende vermogen van het lichaam door het toedienen van natuurlijke middelen, die het zelfgenezende vermogen stimuleren.

Energetische Diagnose
Via een objectieve meetmethode (SiVAS-methode) kun je een energetische diagnose stellen en daarbij eventuele homeopathische middelen uittesten, die de energetische verstoring weg zouden kunnen halen.
De middelen, die dus gevonden worden en voorgeschreven, zijn dus niet algemeen, maar klacht- en persoonsgericht uitgetest. Wat tegen een bepaalde klacht een goed middel is bij de één, zal bij de ander juist helemaal niet werken of misschien zelfs een averechts effect hebben. Zo is het dus lastig om standaardmiddelen voor te schrijven. Dat is dan ook de reden waarom homeopathische zelfhulpmiddelen van de drogist bij de één wel werken en bij de ander niet. En in de homeopathie geldt ook nog eens: ‘als je een middel neemt wat je helemaal niet nodig hebt, dan krijg je vaak juist de klachten, waartegen het middel bedoeld is’, dus bijvoorbeeld als jij een homeopathische anti-depressiva neemt, terwijl je helemaal niet depressief bent, dan kun je daar zelfs depressief van worden. Dus zo ontschuldig is het nou ook allemaal weer niet als dat het lijkt.

 

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow buttonLinkedin