Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde bestaat natuurlijk al eeuwenlang en is veelomvattend. Eigenlijk omvat het alles wat het zelfgenezend vermogen van de mens stimuleert op een natuurlijke manier, dus zonder toevoegingen van chemische middelen of andere onnatuurlijke behandelmethodes. Er wordt dus uitsluitend gewerkt met middelen op natuurlijke basis, oeroude behandeltechnieken, zoals acupunctuur en energetische behandelingen die energieblokkades opheffen.

Het basisprincipe van de natuurgeneeskunde is dat alles in beginsel energie is en dat vanuit deze energie de materie ontstaan is. Zo is een ziekte dus altijd eerst op energetisch niveau te vinden als een blokkade, voordat deze zich pas daadwerkelijk manifesteert als ziekte in het lichaam.

In China zegt men:

“Je hebt een ziekte, omdat je ziek bent.”

En niet:

“Je bent ziek, omdat je een ziekte hebt.”

Er ligt een heel groot verschil tussen deze twee uitspraken. Uw energetisch systeem was dus al ziek, voordat u er daadwerkelijk iets van merkte. In de natuurgeneeskunde wordt dus altijd teruggewerkt naar de energetische oorzaak van de ziekte.

Als iemand mij voor de eerste keer consulteert met klachten en/of pijn in het lichaam, dan zeg ik vaak: “Uw lichaam praat tegen u, maar wat zegt uw lichaam nu eigenlijk?” Het is dus de kunst om de taal van het lichaam te begrijpen.
Gezegdes als:
– Het ligt zwaar op de maag.
– Wat heb je op je lever?
– Een last op je schouders dragen.
– Ergens een zwaar hoofd in hebben.
– Krom lopen van de zorgen.
Daar zit vaak al het antwoord in over datgene wat uw lichaam u wilt vertellen, die dingen zijn vaak gewoon letterlijk te vertalen. Ik ben van mening dat 95 % van de fysieke klachten psychosomatisch zijn, dus ergens in de psyche (als een ‘geparkeerde’ emotie) ontstaan zijn. Pijn is eigenlijk alleen een waarschuwing van het lichaam dat er iets aan de hand is. Waarom willen we dan alleen maar dat de pijn weg gaat? Dan plak je toch eigenlijk alleen maar een pleister op de mond, zodat deze niet meer kan praten om u te vertellen dat er iets niet goed zit? De klacht blijft en wordt vaak erger. In de natuurgeneeskunde luisteren we dus wel naar wat het lichaam ons te zeggen heeft en doen daar iets mee op natuurlijke wijze.

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow buttonLinkedin