Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is ontstaan in China. Eeuwen geleden waren zij op zoek naar een techniek om langer en gezonder te kunnen leven. Door een bepaalde naaldcombinatie te gebruiken kwam men erachter dat de algehele gezondheid van mensen verbeterde, de vitaliteit werd vergroot en het verouderingsproces werd afgeremd. Stramme, stijve gewrichten werden weer soepeler, waardoor men zich gemakkelijker weer kon bewegen. Het verouderingsproces, met al zijn vervelende kwalen, werd stopgezet. Je voelt je dus niet alleen vitaler, maar ook stress verdwijnt, de doorbloeding verbetert, je slaapt beter, de schildklierwerking verbetert, immuunsysteem wordt versterkt, problemen aan ogen, oren en sinussen (bijholtes) verbeteren of verdwijnen en je algehele welzijn verbetert.  Als prettige bijkomstigheid van deze gezondheidsbevorderende techniek zag men dat mensen er ook nog eens jonger uit gingen zien. Huidproblemen, zoals acné, hyperpigmentatie, rosacea, rood gezicht (te actieve doorbloeding) verdwijnen in het gezicht.

Je draait als het ware de klok energetisch 10 tot 15 jaar terug, waardoor je gezondheid verbetert en je er ook nog eens jonger uit gaat zien.

De Chinese geneeswijze is gebaseerd op de filosofie dat het fysieke lichaam een eindproduct is van de energie die er is. Volgens deze filosofie is alles energie en het fysieke lichaam de manifestatie van deze energie. Als je deze energiebanen en energievelden beïnvloedt heeft dat zijn uitwerking op het fysieke lichaam. Als je deze energiebanen kunt blijven laten stromen heeft dat positieve invloed op je gezondheid. Zodra er een blokkade zit in zo’n energiebaan stagneert de energie en wordt je uiteindelijk ziek en veroudert je lichaam. Je pakt dus als het ware de oorzaak van deze veroudering aan energetisch.

 

De voordelen van Cosmetische Acupunctuur:

– het verouderingsproces wordt stopgezet
– functie van ogen, oren, sinussen, schildklier en hersenen verbetert
– algehele gezondheid verbetert
– uw afweersysteem wordt gestimuleerd
– algehele conditie verbetert, u voelt zich lekkerder in uw vel
– probleemaandoeningen, zoals o.a. rosacea en acné, verdwijnen erdoor
– acné of hyperpigmentatie verdwijnt of verbetert, veelal in combinatie met een detoxprogramma
– littekens verdwijnen of worden minder zichtbaar en ‘het leven’ komt weer terug in het littekenweefsel, je krijgt     er dus weer gevoel in.
– verbetert spierspanning in het gezicht
– verhoogt de collageen aanmaak
– ‘hangende’ wangen en kin worden gelift
– het pafferige verdwijnt uit het gezicht
– de doorbloeding van de huid en het onderliggende weefsel verbetert
– poriën worden minder zichtbaar
– de huid gaat er minder ‘vaal’ uitzien en krijgt weer een gezonde kleur en glans
– de vochthuishouding van de huid verbetert
– fijne rimpeltjes verdwijnen en diepere rimpels worden oppervlakkiger en dus minder zichtbaar
– dubbele kin verdwijnt
– de oogleden worden gelift
– de ogen worden sprankelender
– de tekenen van stress verdwijnen uit het gezicht
– de innerlijke schoonheid komt naar buiten

In sommige gevallen is het niet verstandig en dus ook niet aan te raden om Cosmetische Acupunctuur toe te passen. Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam hiernaar te informeren, voordat u eraan begint. Bij de intake worden de contra-indicaties uitgebreid met u doorgenomen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Intake:

Bij deze intake wordt de anamnese afgenomen. U krijgt een uitgebreide vragenlijst die hiervoor ingevuld dient te worden met betrekking tot uw medische geschiedenis, medicijngebruik en eventuele contra-indicaties. U wordt energetisch doorgemeten om te kijken of er contra-indicaties zijn waar u misschien geen weet van heeft en die de behandeling ‘in de weg zouden kunnen zitten’. Uw bloeddruk wordt gemeten. De volledige gang van zaken wordt doorgesproken. Uw probleemzones in het gezicht en in de hals worden besproken en er wordt verteld wat hieraan gedaan kan worden en wat het effect van de behandeling zal zijn. Tevens krijgt u advies over wat u zelf kunt doen om het ontstaan van blauwe plekjes tijdens het traject te voorkomen of tot een minimum te beperken.

Het daadwerkelijk cosmetische acupunctuur traject gaat verder als volgt:

Het hele traject omvat 12 behandelingen met maximaal 10 dagen tussen 2 behandelingen. U ondergaat iedere keer een uitgebreide, ongeveer 2 uur durende behandeling. Als u het hele traject afgerond hebt zou u ten minste 2 maal per jaar een onderhoudsbehandeling (=1 consult) kunnen ondergaan om het resultaat optimaal te houden 3 tot maximaal 5 jaar.
Het benodigde onderhoud is mede afhankelijk van een voor de huid gezonde leefwijze. Bij een redelijk gezonde leefstijl is 2 maal per jaar een onderhoudsbehandeling afdoende om het resultaat te behouden voor 3 tot 5 jaar.

Bij ieder consult kunt u het volgende verwachten:

– gezichtsreiniging
– etherische olie ter voorkoming van blauwe plekjes wordt aangebracht
– cosmetische acupunctuur in en om het gezicht
– lichaamsacupunctuur om de energie beter te verdelen tussen hoofd en lichaam en om bepaalde functies van   het lichaam te verbeteren, zoals bv.. de doorbloeding, conditie van huidweefsel, aanmaak van collageen of     het vasthouden van vocht, schildklierwerking, ontgiften van het lichaam.
– gezichtsmassage met jade-steen en jade-roller.
Jade werkt ontspannend, verkoelend, verbetert de doorbloeding en de elasticiteit, het geeft een mooiere teint    en gladdere huid, het vermindert rimpels, het vermindert donkere kringen en wallen, het draineert de lymfe        en het is ook nog eens gewoon lekker!
– verzorging van de huid met Traumeel om het herstel van de huid te bevorderen en een dagcrème om de huid    te beschermen.

Wat u hiervan zult merken is het volgende:

Na één behandeling:

– ziet u al resultaat en zullen anderen zeggen dat u er goed uitziet
– uw huid voelt direct gladder en strakker
– uw huid krijgt weer direct zijn glans terug, de ‘vaalheid’ is al direct verdwenen
– het resultaat is ook direct zichtbaar in het gezicht, u ziet er gelift uit
– u voelt zich heerlijk ontspannen en vitaal

Na 6 à 7 behandelingen:

– de nek wordt strakker en de onderkin verdwijnt
– oogleden worden opgetrokken
– rimpels zijn verdwenen of nog nauwelijks zichtbaar
– oedemen in het gezicht verdwijnen, waardoor de ‘pafferigheid’ in het gezicht verdwijnt.
– uw algehele fysieke en mentale conditie verbeteren
– u slaapt beter
– u voelt zich vitaal en lekker in uw vel

Het resultaat zal daarna bij iedere behandeling nog verder verbeteren.

Daarom is het van groot belang dat u de kuur van 12 behandelingen geheel afmaakt voor een optimaal en blijvend resultaat. Als u eerder de serie behandelingen zou onderbreken zal het resultaat niet optimaal, maar vooral niet blijvend zijn.

Het resultaat blijft 3 tot 5 jaar zichtbaar, mits u ieder half jaar een onderhoudsbehandeling ondergaat.

Ik heb mijn opleiding ‘Facial Rejuvenation’ gevolgd bij Virginia Doran, een Amerikaanse expert op dit gebied.

Kosten:

Volledige traject Cosmetische Acupunctuur:

De intake is € 110,=.
De kosten van de Cosmetische Acupunctuur zijn € 140,= per behandeling.
U heeft 12 acupunctuurbehandelingen nodig.
Totaal zou dat op € 1.790,= komen als u per keer betaalt.
Als u het totale pakket (incl. intake) vooraf ineens betaalt, dan betaalt u slechts € 1.500,=.
Een onderhoudsbehandeling ieder half jaar na afsluiting van het gehele traject kost € 140,=.
Als u ervoor kiest om iedere 6 weken een onderhoudsbehandeling te ondergaan na afsluiting van het gehele traject.

Als u het gehele traject ineens betaalt levert u dat € 290,= voordeel op.

De 6-wekelijkse onderhoudsbehandelingen worden € 110,= per behandeling in 2020.
Dit betekent 8 à 9 behandelingen per jaar.
We plannen deze vooraf in. Schuiven mag altijd mits de annuleringstermijn van minimaal 24 uur voor in acht genomen wordt en mits de uiteindelijke 8 à 9 behandelingen gehaald worden, anders gaat automatisch het gewone tarief van € 140,= per behandeling in.
Vanaf 1-1-2021 vervalt dit 6-wekelijkse kortingstarief.

Cosmetische Acupunctuur wordt niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar.

Als u een afspraak wilt maken kunt u een berichtje sturen door onderstaande gegevens in te vullen en te verzenden.
Mocht u nog vragen hebben of wilt u weten of u in aanmerking komt voor het toepassen van Cosmetische Acupunctuur, doordat u fysieke klachten heeft, dan kunt u dit vrijblijvend doen door uw gegevens in te vullen onderaan in het contactformulier en te verzenden.

In de zomerperiode start ik deze trajecten niet op vanwege de zomervakantie.
Tussen de 12 acupunctuursessies mag in principe niet langer dan 10 dagen zitten.

Aanvullende behandelingen:

Gezichtsmassage/acupressuur:

U kunt ter afsluiting van iedere Cosmetische Acupunctuurbehandeling kiezen voor een 15 minuten durende gezichtsmassage met voedende etherische oliën in combinatie met een acupressuur, wat een extra ‘liftend’ effect heeft op de huid. Voor mensen met rosacea of een erg gevoelige huid, zou ik deze behandeling niet aanraden.

Kosten:    

€ 15,= per behandeling.
Voor 12 behandelingen betaalt u € 150,=.

 

Wat men zegt over de cosmetische acupunctuur:

Ik heb onlangs een traject van 12 behandelingen cosmetische acupunctuur bij Kitty afgerond en ik kan absoluut zeggen: “Ik zie er stralend uit”. Zowel mijn innerlijk als mijn uiterlijk zijn opgeknapt. Ik slaap veel beter, heb een goede conditie gekregen, ben veel opgewekter, kan mij beter concentreren en……ik lijk jonger in mijn gezicht! Hoe mooi is dat! Kitty is een echte vakvrouw met veel kennis, iemand bij wie je meteen voelt dat je in goede handen bent. Het waren voor mij elke keer leuke, gezellige en ontspannende uitjes. Het zijn veel naaldjes en bij de bovenlip kun je er misschien weleens eentje voelen, maar dat is slechts een fractie van een seconde. Ik kijk uit naar de onderhoudsbeurt en kan iedereen die twijfelt zeggen: “Probeer het en laat je overtuigen. Bij Kitty ben je aan het juiste adres!”
Geschreven door Christa op 3 mei 2019.

Ik ben de afgelopen jaren bij Kitty onder behandeling gewest en heb haar ervaren als zeer medelevend en geïnteresseerd zonder enige vorm van opdringerigheid. Elke keer na de cosmetische acupunctuurbehandeling was mijn gezicht weer helemaal glad en zag het leven er zonniger uit. Kitty weet sowieso veel van natuurgeneeskunde zonder dat ze daarbij vindt dat de reguliere geneeskunde gemeden zou moeten worden. Ik beveel Kitty aan iedereen met lichamelijke ongemakken en mentale problemen aan!
Geschreven door Yvonne, oktober 2018.

Vorige week heb ik mijn cosmetische acupunctuur bij Kitty afgerond, de 12 weken zijn voorbij gevlogen. Kitty is een lieve, oprechte, meedenkende vrouw waar je je snel bij op je gemak voelt. Ik had nog nooit acupunctuur gehad, maar heb dit als zeer prettig ervaren. De naaldjes doen (bijna) geen pijn, je voelt het wel, maar het doet niet zeer. Heel soms kwam er een klein blauw plekje na de behandeling, maar dat mocht de pret op het uiteindelijk resultaat niet drukken. Mijn huis is er mooier en egaler van geworden en mijn ogen zijn gelift. Mijn grootste irritatiepunt waren de rimpels op mijn voorhoofd en deze zijn een stuk minder diep. De pigmentvlekken op mijn wangen zijn veel minder en de beginnende slappe huid van mijn nek is ook strakker geworden. Wie twijfelt tussen botox of cosmetische acupunctuur zal ik zeker adviseren om bij Kitty langs te gaan. Waarom alleen voor een strak voorhoofd met botox gaan, terwijl je met deze behandeling je volledige huid een opknapbeurt kan geven.
Cindy, 23 december 2016.

Eind vorig jaar leerde ik Kitty kennen. Vond het een feestje om naar haar toe te gaan. Door haar blog werd mijn nieuwsgierigheid getriggerd en o zo fijn om te lezen. Had een drukke periode en dat kwam goed uit, voelde mij er heerlijk Zen onder. Mijn huid bleek wel erg gevoelig voor blauwe plekjes, ondanks de Traumeel pilletjes. Kitty nam geen enkel risico en de behandeling werd aangepast, zodat ik de behandeling voort kon zetten. Haar zorgvuldige, vakkundige en liefdevolle aandacht maakte het alleen maar fijner en we hebben veel gesproken samen. Ben ook zeer enthousiast over het resultaat. Mijn uitstraling heeft een positieve boost gekregen. Huid is voller en stralender. Uiteindelijk meer zelfvertrouwen!!!!! Over mijn ouder wordende huid. Ga er zeker mee door!
Simone, 31 maart 2016.

Op deze wijze kun je het verouderingsproces op een natuurlijke manier tegenhouden i.p.v. injectables. Zeer effectief voor fijne lijntjes en fronsrimpels, maar ook de gehele gezondheid heeft hier baat bij. Ik raad het iedereen aan, die niet met een strak getrokken Botoxhoofd wil rondlopen, maar op een natuurlijke manier gelift wil worden. Thanx Kitty!
Tamara, 3 november 2015.

Na een aantal intensieve jaren en het passeren van de 40 vond ik dat ik toe was aan een opfrisbeurt. Vooral de spanning in mijn gezicht en de groeven stoorden me. Ik koos voor cosmetische acupunctuur, omdat ik liever geen chemische middelen in wil laten spuiten. Al googelend kwam ik op de site van Gopala. De site vind ik duidelijk en overzichtelijk en Kitty gaf op de foto een leuke en betrouwbare indruk. En zo heb ik Kitty ook leren kennen; vrolijk, krachtig, professioneel een fijn in de omgang. Ik heb de complete kuur gevolgd van 12 behandelingen. De behandeling zelf was voor mij goed te doen, op een enkele vervelende naald na. Na elke behandelijng voelde ik me echt opvallend goed, energiek en ontspannen. Heerlijk en met dat vooruitzicht ging ik met veel plezier naar Kitty toe. Het resultaat vind ik prachtig. De groeven in mijn wangen en de rimpels onder mijn ogen zijn sterk verminderd, mijn poriën zijn minder grof en mijn huid straalt meer. De littekens naast mijn ogen zijn bijna verdwenen! En last but not least is het zo fijn om weer meer energie te voelen. Kitty, heel erg bedankt. Ik vind je een kanjer, als acupuncturist en als mens.
Tamara, 31 mei 2015.

Niet alleen de buitenkant wordt door Kitty’s naaldjes gladgestreken, maar ook de binnenkant. Het subtiele effect aan de buitenkant van mijn gezicht, leidt tot een goed humeur en veel energie. Ik voel ook van binnenuit dat mijn gezicht en mijn huid steviger is. Het voelt heerlijk strak.
En dan als toefje slagroom op de cake: er kijken voor het eerst sinds jaren weer eens beduidend jongere, leuke mannen op als ik voorbij loop. Met Kitty kun je om deze onvermoede effecten vervolgens heerlijk lachen. Het hele traject is een investering in jezelf. En wat mij betreft: deze belegging levert je heel wat meer rendement op dan je centjes op de bank laten staan. En ik hoop dat het resultaat nog even houdt, maar ik verheug me al op mijn eerste onderhoudsbeurt.
Janny, 27 mei 2015.

Ik heb twaalf behandelingen cosmetische acupunctuur achter de rug. Mijn gezicht is duidelijk gelift en verjongd. Vooral de fronsrimpel is nagenoeg weg. Ik zie dat mensen – ook op straat – positiever naar mij kijken. Twaalf behandelingen lijkt van tevoren veel, maar het is voorbij gevlogen. Ook voelde ik mij na de behandelingen energieker en opgewekter. Kitty is vriendelijk en professioneel en weet duidelijk waar ze mee bezig is. Ik zie nu al uit naar de eerste herhaling.
Yvonne, 13 april 2015.

Ik heb bij Kitty de cosmetische acupunctuur behandeling ondergaan. Ik had kleine acnelittekens en eerste rimpels in mijn gezicht en ik hoopte dat die door de acupunctuur minder zichtbaar zouden worden. Het resultaat mag er zijn. De littekentjes zijn voor het grootste deel verdwenen en de rimpels zijn oppervlakkiger geworden. Ook is de conditie van mijn huid verbeterd en mijn oogopslag is frisser. De behandeling van 12 weken is lang, maar het was altijd gezellig om bij Kitty langs te gaan. Kitty is aardig, vakkundig en geduldig.
Carola, 18 augustus 2014

Via een actie heb ik de cosmetische acupunctuur ondergaan. In het begin wat sceptisch. Ik verwachtte wel wat verandering, maar ik ben totaal verrast door de zachte, natuurlijke uitstraling in mijn gezicht. Kitty is vriendelijk, kalm en professioneel; met name als het om het inbrengen van naalden gaat. Ik ben dan ook met het volste vertrouwen in haar van start gegaan; echter na een flink aantal behandelingen met positief resultaat tegen mijn chronische klachten, had ik daar geen twijfels over.
Mensen in mijn omgeving kijken verbaasd, soms vragend en zoekend naar veranderingen, maar kunnen het niet plaatsen. Nog steeds na bijna 3 maanden, krijg ik de opmerking: “Rimpels vinden je duidelijk niet aardig”. Vooral mijn – nu bijna rimpelloze – voorhoofd (een stoorzender van enige jaren) en de verminderde lijnen rondom mijn ogen zijn verbluffend.
Zeker een aanrader!
Margôt, 26 februari 2014.

Ik ben nu 12 weken onder behandeling geweest en ik kan nu al zien wat voor resultaat het mij heeft gegeven. Mijn huid ziet er frisser, strakker, egaler en jonger uit. Tevens zijn mijn fijne rimpeltjes geheel verdwenen. Mijn dochtertje zag na twee weken al dat mijn wenkbrauwen hoger stonden een zij wist niet dat ik bezig was met cosmetische acupunctuur!
Het is echt een investering voor je huid en ondanks dat de behandeling twaalf weken duurt, heb ik het er graag voor over gehad.
Voor mijn gevoel gingen de weken steeds sneller en als ik eenmaal aangekomen was bij Kitty, dan werd ik met liefde en zorg behandeld door haar, wat mij ook weer positieve energie gaf.
De cosmetische acupunctuur is wat mij betreft zeer de moeite waard!
Laila, 6 april 2014.

Afgelopen maandag weer “onder de naald”:
de eerste herhalingssessie na een complete serie gezichtsacupunctuur.
De grote serie bracht me een zachtere huid, een frissere, iets strakkere uitstraling en een verbetering van lijnen en kraaienpoten in gezicht en hals. Het zou een verandering, maar een subtiele verandering zijn, had Kitty aangekondigd, en dat was het ook.
Niet een heel strak gezicht ineens, maar wel een veel frissere uitstraling. Omdat de behandeling heel geleidelijk gaat, veranderde ook de conditie van het/mijn gezicht heel geleidelijk.
Bij zo’n eerste herhaling, lijkt het alsof dat proces van weken in 1 keer bereikt wordt. Het was mooi te zien hoe die zachtere, frissere uitstraling na 1 keer werd bereikt. Ik ben er blij mee.
Odette, 27 november 2013.

Ik heb pas een kuur van cosmetische acupunctuur achter de rug bij praktijk Gopala in Rotterdam Noord. De behandeling zelf heb ik niet als vervelend ervaren. Natuurlijk voel je de naaldjes wel, maar doordat er ook naaldjes aan de buitenkant van het oor worden geprikt om de pijn te ‘verdoven’ viel de pijn voor mij ontzettend mee.
Het resultaat begon je na de helft van de behandeling echt te zien.
De mensen zeiden tegen mij: “Wat zit je haar leuk”, terwijl ik net een regenbui op mijn hoofd had gehad of “wat een mooie kleur heeft je haar nu”, terwijl het nodig geverfd moest worden. Ze zagen iets aan mij zonder dat ze er de vinger op konden leggen. Anderen zeiden weer: “Je straalt”.
En dat is het, mijn huid straalt weer.
Ik toonde vermoeid, ook al was ik dat niet of ook al had ik een lekker kleurtje. Mijn huid heeft veel schade opgelopen door de zon en heb daardoor vele diepe rimpels gekregen. Natuurlijk zijn deze niet helemaal weg, maar ze zijn wel een heel stuk verminderd.
Heel belangrijk, vind ik, dat mijn huid een héle natuurlijke, jonge uitstraling heeft gekregen.
Ingeborg, 11 augustus 2013.

 

 

 

 

Naam:*

Email:*

Onderwerp:

Uw vraag:

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow buttonLinkedin