Behandeling van acné

Acné is goed te behandelen met acupunctuur, vaak in combinatie met homeopathie. Het maakt niet uit of de acné alleen in het gezicht zit of ook op andere delen van het lichaam.

Acné komt van binnenuit en moet je dus ook van binnenuit behandelen. Vaak heeft het te maken met een intoxicatie van het lichaam, waardoor het immuunsysteem ontregeld is en soms ook het hormonale systeem.

Allereerst word je doorgemeten via de SiVas-polsdiagnose om te kijken wat de oorzaak van de acné is. Of het hormonaal is of vanuit een (voedings)intolerantie ontstaan. Mocht het een intoxicatie zijn dan kijk ik waar je intolerantie voor bent. Meestal zit er iets in de voeding waar jouw lichaam niet goed op reageert, zoals bijvoorbeeld koemelk.
Als dat het geval is starten we een ontgiftingstraject met homeopathische middelen.

Het volledige ontgiftingstraject duur 4 x 6 weken, waarbij iedere 6 weken andere middelen worden uitgetest  en voorgeschreven en waarbij je waarschijnlijk een dieet zult moeten volgen gedurende 12 weken door bijvoorbeeld koemelkproducten uit je voedingspatroon weg te laten, maar het zou ook iets anders kunnen zijn.

Als het een hormonale oorzaak heeft behandelen we de acné ook met acupunctuur, maar dan eventueel met andere homeopathische middelen die speciaal daarvoor bedoeld zijn.

Wat doen we met de acupunctuur:

We prikken eerst wat naaldjes in je oren, je gezicht, hals, armen, benen en voeten.
Deze naaldjes zijn zo goed als pijnloos te noemen. Het zijn kleine naaldjes die vlijmscherpe puntjes hebben bewerkt met een speciale coating. Ze zitten in een buisje, een ‘tube’ genaamd. We tikken de naaldjes door de buisjes heen, zodat ze als een vlijmscherp ‘minizwaardje’ in de huid vallen. Je voelt er vrij weinig van. Het klinkt enger dan het daadwerkelijk is.

Als alle naaldjes erin zitten moet je een half uurtje blijven liggen om ze in te laten trekken.

Daarna wordt alles er weer uitgehaald.

Daarna behandelen we de huid met een jade steen en een jade roller.
Dit is lekker verfrissend, maar ook nog eens goed voor je huid.

Hoe werkt het traject:

12 weken lang kom je iedere week voor een consult acupunctuur en als je een ontgiftingstraject met homeopathie bent ingegaan nog 1 behandeling (in een enkel geval 2) extra.

1e consult:    intake + maken van de ‘voor’-foto’s + doormeten van de oorzaak + behandelplan opstellen + eventueel opstarten van het ontgiftingstraject of voorschrijven van andere homeopathische middeltjes tegen acné + start met de eerste acupunctuurbehandeling.

2e t/m 5e consult wekelijks: alleen acupunctuur

6e consult: doormeten 2e fase ontgiften indien nodig of check andere medicatie + acupunctuur

7e t/m 11e consult: alleen acupunctuur

12e: na-foto’s + doormeten derde fase ontgiften indien nodig + acupunctuur

Als je het ontgiftingstraject hebt moeten volgen, omdat je een intoxicatie had als oorzaak van de acné kom je na 6 weken nog een keer terug om de vierde en laatste fase door te laten meten en te laten behandelen.

In een enkel geval kan het gebeuren dat het ontgiftingstraject geen 4 x 6 weken duurt, maar 5 x 6 weken, omdat de intoxicatie ook nog eens door iets anders dan alleen voeding veroorzaakt werd, bijvoorbeeld een amalgaanbelasting (de zwarte/grijze vullingen in je kiezen zijn gemaakt van amalgaan, die kunnen behoorlijk wat klachten veroorzaken bij sommige mensen, waaronder acné. Vaker komt het voor bij mensen die op latere leeftijd dan de adolescentiefase last krijgen van acné).

Bij baby’s en kinderen onder de 16 maak ik geen gebruik van acupunctuurnaalden. Daar zal ik gebruik maken van de homeopathie en metalen kogeltjes plakken of magneetjes waar ik bij volwassenen en oudere kinderen een naald zou prikken.

Bij dit traject betaal je € 110,= per consult.

 

 

close
Facebook Iconfacebook like buttonTwitter Icontwitter follow buttonLinkedin